bild3_smal

Om Föreningen

Föreningen startades hösten 2011 av Sensei Anette Nilsson Pavlovic i ett enda syfte, att praktisera, fördjupa och förmedla kunskapen om Shotokan Ryu till intresserade.

Instruktör

senseianettepavlovicnilsson

Anette Nilsson Pavlovic 5 Dan

Verksamheten drivs av Anette Nilsson Pavlovic som praktiserat Shotokan ryu karate på sitt karaktäristiskt kompromisslösa och engagerade sätt sedan 1976. Hon har en bakgrund i svenska landslaget och tävlade på elitnivå under 17 år. Hon har ett flertal SM och NM vinster samt flertalet topplaceringar på högre internationell nivå. Under tävlingskarriären utmärkte Anette sig genom att vara framgångsrik i såväl kumite, kamp, som kata, form, vilket är ovanligt. Hon har en naturlig fallenhet för kumite men valde dock mot slutet av tävlandet att lägga ner mer energi på kata, även om det var den svårare utmaningen.

Trots alla framgångar var det dock alltid med större eller mindre motvilja Anette tävlade. De stoltaste ögonblicken under hennes karateutövande är i stället förknippade med Kase sensei och har handlat om hans omdöme om henne samt när han bad henne, som första kvinna någonsin, att demonstrera för övriga deltagare under ett internationellt instruktörsseminarium.

Efter sin sista tävling, SM 1999, då Anette vann guld i kata, drog hon sig tillbaka från tävlandet för all framtid för att äntligen kunna börja praktisera på riktigt. Ett beslut hon njuter av och aldrig ångrat.

Anette drivs av en stark känsla för Gi, ett etiskt, humanistiskt och självvalt åtagande, när hon praktiserar och undervisar. Som instruktör har hon en utpräglad förmåga att få sina elever att överträffa sig själv.

Comments are closed.